DURAfence omheiningssysteem

DURAfence omheiningen - Omheiningssysteem
Houten omheining - durafence

DURAfence – Een houten omheining met systeem

Dankzij het DURAfence omheiningssysteem kunt U een individuele paardenomheining configureren, die aan uw eisen en kwaliteitscriteria voldoen. U bepaalt zelf alle elementen van uw houten hek zoals het paaltype, de behandeling/impregnatie, de dwarsbalk en de uitvoering van de poort, met als resultaat een product dat perfect in het landschap geïntegreerd wordt.

Al meer dan 30 jaar begeleiden wij grondeigenaren en paardenfokkerijen bij het plaatsen van weide- en paardenomheiningen die aan het terrein aangepast worden. Dankzij de modernste uitrusting en het deskundig personeel bieden wij:

Een DURAfence houten omheining is altijd uniek: individueel configureerbaar, afhankelijk van het terrein.

Paardenomheining individueel configureeren

PAALTYPE

Verschillende aspecten zoals het terrein, het budget, de urgentie en de esthetische kant bepalen de keuze van de juiste paaltype voor uw houten hek. Bij ons, DURAfence omheiningssysteem, zetten wij voornamelijk in op de kwaliteit en voordelen van de plaatselijke spar voor geschilde palen of de bijzondere eigenschappen (groter aandeel spinthout) van pijnhout voor gefreesde palen. Er kan natuurlijk ook tropisch hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt worden, afhankelijk van uw eisen.

U hebt de keuze tussen:

  • Geschilde paal voor een voordelig kwaliteitsomheining
  • Gefreesde paal voor cilindrische esthetiek

Wanneer de topografie van uw terrein het toelaat, kunnen ook andere varianten aan te pas komen:

  • Vierkante paal zaagruw
  • Vierkante paal geschaafd
  • Gefreesde paal met boringen

Paaltype

IMPREGNATIE/BEHANDELING

Door het zorgvuldig drogen en keteldrukimpregnatie behalen onze houten omheiningen een levensduur van meer dan 20 jaar. Vooral bij de omheining van een paardenwei is het belangrijk dat de palen met teerolie (creosoot) behandelt zijn, aangezien deze impregnatie bescherming en houdbaarheid biedt. Bovendien vermindert deze laag het risico dat de paarden op het hout knabbelen. Wanneer mensen regelmatig met het houten hek in contact komen, is het beter het hout met chroomvrij zout of zoutverf te behandelen, bv bij paardenhouderijen en longeercirkel's.

U hebt de keuze tussen

  • Keteldrukimpregnatie met teerolie (creosoot) op de hele paal
  • Keteldrukimpregnatie met chroomvrij zout of zoutverf en teerolie aan de voet van de paal
Onze impregneerinstallatie en de gebruikte impregneeroliën voldoen aan de nieuwste normen.

TYPE EN AANTAL DWARSBALKEN

De keuze en montage van de dwarsbalken hebben een grote invloed op de optische verschijningsvorm en de stabiliteit van uw paardenomheining. De hoogte wordt natuurlijk vooral door karakter en dierensoort bepaald.

Paaltype geschilt Paaltype gefreesd Paaltype vierkant
Halfrond hout Halfrond hout Planken
   Planken   
Rondhout

Met 2, 3 of meer dwarsbalken – afhankelijk van de hoogte.

Op aanvraag en afhankelijk van uw eisen kan de omheining van uw paardenwei ook met efficiënte elektrische afrasteringen uitgerust worden (strengen, linten of draden), die aan de Europese normen voldoen.

UITVOERING VAN DE POORT

DURAfence paardenwei-poorten eisen hoge precisieniveaus. Met onze moderne CNC-machine worden de specificaties nauwkeurig omgezet, zodat elk element perfect met het andere werkt. Daarbij is het belangrijk dat de houten lijst zorgvuldig in elkaar gestoken en vastgebout wordt. Bovendien wordt de stabiliteit gegarandeerd door een diagonaal element.

Professionele uitvoering, installatie en aanpassing zorgen ervoor dat het openen en sluiten van onze houten poorten ook jaren later nog perfect werkt. Elk model is beschikbaar als enkel- (tot 3,50 m breedte) of dubbel-poort. Indien gewenst natuurlijk ook afsluitbaar.

U kiest tussen:

Model Panda Panda
Model Buffalo Buffalo
Model Torro Torro
Model Giraffe Giraffe
Model Cheval
Cheval

Een DURAfence houten omheining is:

  • Natuurlijk mooi
  • Stabiel
  • Duurzaam

Uitrusting op maat

Al onze omheiningen worden op maat gemaakt en beantwoorden aan de specifieke behoeften en bijzondere eisen van onze klanten.

Geëlektrificeerde omheiningen

Om het veiligheidsniveau van onze omheiningen nog te verhogen, raden we aan ze uit te rusten met elektrische linten of draden. De combinatie van deze twee soorten omheiningen is ideaal, omdat zij voorkomt dat paarden de dwarsbalken doorduwen en doeltreffend blijft in geval van een elektrisch defect.

Geëlektrificeerde omheiningen
Geëlektrificeerde omheiningen
Geëlektrificeerde omheiningen

Omheiningen met draadwerk

In sommige gevallen moeten paardenomheiningen voorzien worden van extra draadwerk om te voorkomen dat kleinere dieren buiten geraken of om te verhinderen dat wild binnenkomt. We bieden hiervoor verschillende oplossingen op maat aan, die perfect aan uw behoeften aangepast kunnen worden: gegalvaniseerd traliewerk, met of zonder prikkeldraad, enz.

Omheiningen met draadwerk
Omheiningen met draadwerk
hout omheiningsysteem - Omheiningssysteem
Hout omheining DURAfence - Omheiningssysteem